Spread the love

DE BESTE KOUDE WEERREIZEN OM DEZE WINTER TE NEMEN, VAN IJS SCULPTING IN JAPAN TOT SURFEN IN IJSLAND

Je hoeft niet altijd naar de zon te ontsnappen om van de winter te genieten: je kunt net zo veel plezier beleven aan het verwisselen van de grijze en regenachtige hemel van het VK voor avonturen bij koud weer. Van bevroren meren tot workshops voor ijssculpturen, hier zijn 10 van de beste manieren om headfirst in een winterwonderland te duiken.

Hang 10

Eerste dingen eerst. Surfen in IJsland is natuurlijk nogal anders dan het rijden op de badwarme golven van Bali of Hawaii. Maar dat betekent niet dat het veroveren van zijn branding niet leuk is – en de beste zwellingen treden op in de winter. De populairste surfplek van IJsland is het op de UNESCO-lijst genoteerde schiereiland Reykjanes (minder dan een uur rijden van Reykjavik), met zijn achtergrond van gletsjers en bevroren lava. Meld u aan voor een les bij Adventure Vikings, een surfschool die is opgericht door een van de beste surfers van IJsland, om te leren hoe u de koele golven van het land kunt beheersen. Laat de Bermuda-short gewoon thuis.

Dive under a frozen lake

There’s even a tiny cave to explore, and if you’re lucky you’ll spot some of the lake’s residents, which include trout. Don’t worry: ice divers are given dry suits to wear underneath full body scuba suits, meaning you stay surprisingly temperate throughout the experience.

Vaar over Antarctica

Een groeiend aantal cruisemaatschappijen hebben routes gemaakt voor degenen die hun innerlijke Ernest Shackleton willen kanaliseren, maar niet zo dol zijn op de ontberingen die de Antarctische ontdekkingsreiziger heeft doorstaan, die uiteindelijk zijn eigen sledehonden at. Hoogtepunten van de beste cruises zijn de Drake Passage (de 800 km lange doorgang tussen Cape Horn en Livingston Island) en bezoeken aan King George Island in South Shetlands, waar u kunt stoppen bij wetenschappelijke onderzoeksbases. Bijna alle schepen dragen dierenriemen, waardoor land-gebaseerde verkenningen van plaatsen zoals met pinguïns bezaaid eiland Cuverville mogelijk zijn. Zoek naar een cruise die ook kajakken biedt – er gaat niets boven peddelen rond enorme ijsbergen.

Sloot ski’s voor een cyclus

Fietsen en sneeuw zijn geen natuurlijke bedgenoten, maar voeg een paar superdikke banden toe aan de mix en het is een ander verhaal. Het Zwitserse skigebied van Davos is een van de meest populaire plaatsen om fatbiking te proberen, waarbij poedersneeuwhellingen worden versneld op fietsen met banden tot 4,8 inch dik. De Davos Bike Academy van het resort biedt twee uur introductielessen, waarna je wordt losgelaten op een netwerk van speciale fatbike-pistes die door het Fluela-dalgebied van het resort lopen.

Overnacht in een iglo

De nacht doorbrengen in een iglo klinkt nogal opwindend – totdat onderkoeling begint en je neus zwart wordt. Boek een nacht in een prachtige koepeltent naast een Fins bevroren meer en het enige risico is niet te willen vertrekken. Je slaapt in een gezellig tweepersoonsbed, verwarmd door een houtkachel, en transparante delen van de tent maken het gemakkelijk om het noorderlicht te bewonderen. U kunt kiezen uit twee locaties in Noord-Finland (Jeris of Torassieppi) en ze zijn beide gemakkelijk bereikbaar vanaf de luchthaven van Rovaniemi.

Zweef over met sneeuw bedekte feeënschoorstenen

De regio Cappadocië in Turkije wordt vaak gezien als een bestemming voor alleen in de zomer, wat niet minder waar kan zijn. Bezoek tijdens de koudere maanden om een selfie-stickvrij winterwonderland te verkennen, gevoed door dampende koppen salep (een drankje gemaakt met de wortels van wilde orchideeën) en mercimek corbasi (een bouillon gemaakt met rode linzen). De beste manier om het te ervaren is met een ballonvaart, hetzij met een van de vele exploitanten in de regio (de meeste bieden het hele jaar door ballonvaarten aan) of als onderdeel van een langere op Turkije gebaseerde tour, zoals Intrepid’s Turkije Winter Discovery-reis. Een bijzonder hoogtepunt is het spotten van de feeënschoorstenen van Turkije – een geologisch fenomeen dat verschijnt als paddestoelachtige rotsformaties die uit de grond oprijzen.

Beheers je paddenstoelenvaardigheden

Husky-ritten zijn een van de meest toegankelijke winterthema-activiteiten – je kunt je zelfs voor hen aanmelden in het VK, zij het in Gloucestershire, met een kar op wielen die de traditionele slee vervangt. Voor een echt authentieke ervaring, ga je naar de wildernis van Noord-Zweden, waar tientallen operators een stap verder gaan en niet alleen sleeën bieden, maar ook de mogelijkheid om te leren hoe je je eigen team van husky’s kunt besturen. Boek bij Fjellborg Arctic Lodge en je hebt een scala aan opties, waaronder alles van inleidende lessen tot meerdaagse ervaringen waarin je je husky-getrokken slee van de ene afgelegen lodge naar de volgende begeleidt.

Leer hoe je van ijs kunst kunt maken

Als je het soort kind bent dat naar buiten zou stormen bij de eerste vlok sneeuw, enthousiast om te beginnen met werken aan de sneeuwpop van dat jaar, zul je worden weggeblazen door het Sapporo Sneeuwfestival, dat elk jaar in februari plaatsvindt. Tijdens het evenement, dat zijn 70e verjaardag viert in 2020, komen twee miljoen mensen zich vergapen aan de sneeuw- en ijssculpturen die het Odori-park van Sapporo vullen. Sommigen van hen duren vier maanden om te bouwen, en de meest complexe sculpturen worden meestal gebouwd door soldaten van het Japanse leger. Als je helemaal met sneeuw bent uitgehouwen, is er ook een prachtige ijsbaan en snowboardwedstrijd om uit te checken.

Trotseer de bob

Heb je behoefte aan snelheid? Als je ooit de spanning van een bobsleebaan leuk vond, is er maar één plek die je moet overwegen, en dat is de legendarische St Moritz-Celerina Olympia bob-run in Zwitserland, de setting voor twee Olympische Winterspelen en tal van Europese en Wereldkampioenschappen. En nu kunnen leden van het publiek over de baan vliegen, met een ervaren bobslee-piloot vooraan en een remmer achterin. Wat betekent dat alles wat je hoeft te doen is genieten van de 75 adrenaline-geladen seconden die nodig zijn om de baan op 130 km / u te versnellen.

Leer hoe je ijsklimt

Bergbeklimmen wordt voor het eerst een Olympische sport in 2020 en steeds meer mensen kiezen ervoor om muren van ijs en rots op te schalen. Een van de meest populaire ijsklimbestemmingen is Chamonix, dankzij de vele watervallen – de meeste bevriezen tussen december en maart. Velen hebben duidelijk gemarkeerde abseil afdaling routes en belays, en apparatuur (zoals laarzen, ijsbijlen en stijgijzers) kunnen worden gehuurd in de klimwinkels van het resort. De Chamonix Experience is uw beste keuze als u de basis wilt leren – deze wereldberoemde wintersportschool heeft 20 gekwalificeerde berggidsen, waaronder verschillende professionele ijsklimmers.

Tagged : # # #

Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *