Spread the love

Deze recepten zullen de dag redden

Hallo jongens! Ik ben Margaux, een redacteur hier bij NYT Cooking, en ik vul in voor Emily terwijl ze paella maakt op het strand in Martha’s Vineyard (#lifegoals). Mijn kleintjes beginnen op dinsdag op school, en hoewel ik opgewonden ben over alle dingen die ze zullen leren en de vrienden die ze zullen maken, kijk ik niet uit naar de slog van het doordeweekse avondeten (en laten we het niet hebben over de ondankbare taak van inpakken schoollunches die grotendeels niet worden opgegeten).

We hebben een ongebruikelijke dinersituatie in ons huis omdat mijn man laat werkt, maar we hebben een plan bedacht dat ons de meeste avonden huisgemaakte maaltijden laat eten: als mijn kinderen slapen, kook ik diner, en wanneer mijn man thuiskomt, we eten bij kaarslicht terwijl we het buitenlands beleid bespreken. (Grapje, 99 procent van de tijd eten we op de bank terwijl we kijken naar Jim Gaffigan of de Chicago Cubs.) De volgende dag breng ik wat te werken voor de lunch en de babysitter van de meisjes geeft ze wat er nog over is voor het avondeten. Ik ben altijd op zoek naar recepten voor superhelden die een royale hoeveelheid maken en de volgende dag goed smaken. Bonuspunten als ze goed bevriezen of voor andere gerechten kunnen worden gebruikt.

1. Mississippi Roast

Maandag is mijn vrije avond voor het slapen gaan en voor het slapen gaan, dus ik bereid me voor door op zondagochtend iets in de slowcooker te gooien dat we voor het avondeten kunnen eten en de volgende dag kunnen gebruiken. Dit gerecht, van Sam Sifton, is een favoriet bij het huishouden. (Als je geen slowcooker hebt, kun je deze 3 tot 4 uur op 250 in de oven laten staan.) Serveer het over royale beboterde noedels met gestoomde en beboterde groene bonen. Op maandag gebruikt mijn man restjes in zachte taco’s of quesadillas terwijl ik mijn tenen Fiji roze laat geverfd krijgen.

2. Pasta Alla Vodka

Pasta in elke vorm van saus wordt altijd opgewekt in ons huis, en deze eenvoudige van Colu Henry is gewoon zo, zo goed. (Maak je geen zorgen, ouders: de alcohol kookt af.) Als je geen vlees eet, kun je de prosciutto weglaten en in plaats daarvan een eetlepel boter toevoegen. Voor degenen met kleintjes die niet van kruiden houden, laat de rode pepervlokken weg of gebruik in plaats daarvan een scheutje cayennepoeder, dat zorgt voor een gelijkmatigere warmte dan vlokken. Serveer het allemaal met een stapel gestoomde of geroosterde broccoli in of aan de zijkant gegooid. Ik ben er net achter gekomen dat het opwarmen van pasta een controversieel onderwerp kan zijn, maar als je opwarmt (zoals ik), voeg dan een scheutje room of olijfolie toe en roer om te voorkomen dat het teveel uitdroogt in de magnetron.

3. Sesam Kip Met Cashewnoten en Datums

Aanvankelijk was ik niet zeker van dit recept: wat zou mijn familie denken aan rimpelige, bruine dadels in hun wokgerecht? Ik had me geen zorgen hoeven maken. Ze lossen in principe op in de saus en voegen een milde, aardse zoetheid toe die niet zo goed is als de meeste take-out sesamkip. Voeg voor meer groenten broccoliroosjes, sperziebonen of gesneden wortelen toe en serveer het over witte rijst. (Budgetvriendelijke tip van Emma, een lezer: gebruik ongezouten pinda’s in plaats van cashewnoten.)

4. Gebakken vis met patat

Toen mijn kinderen peuters waren en collectief vis hadden gezworen, maakte ik dit altijd en noemde het “kip”. (Een moeder moet doen wat een moeder moet doen.) Dit recept kost iets meer tijd dan de anderen die hier worden vermeld, maar je kunt het tot ongeveer een half uur werk neerhalen door je visboer te vragen om de vis in reepjes van 1 inch te snijden, met in de winkel gekochte tartaarsaus en de broodkruimels niet bruin te maken. De gebakken “friet” -techniek van Melissa, waarvoor u de vellenpan op het onderste rek voorverwarmt, garandeert extra knapperige frieten die Ore-Ida een mijl verslaan. (Verwarm de vis een paar minuten onder de grill, stop hem dan in tortilla’s voor snelle vistaco’s of plop hem op een salade.)

5. Olijfolie-gestoofde kikkererwten en broccoli Rabe

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar wanneer het weer begint te draaien, wil ik zowat alles verzinnen. We houden van broccoli rabe in ons huis, dus dit vegetarische gerecht van Ali Slagle is een droom met één pot. (Je kunt ook broccolini of gewone broccoliroosjes gebruiken.) Serveer het met een stuk knapperig brood om alle gekruide olie op te nemen. De volgende dag, stapel het bovenop gewone noedels, rijst of farro met een royale rasp van Parmezaanse kaas (ook bekend in ons huis als “sneeuw”).

Tagged : # # #

Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *