Spread the love

I Love This Tomato Pasta 2019

Hallo en welkom bij Five Weeknight Dishes – waar we tot mijn grote schok net 500.000 abonnees hebben gekruist! Jullie! Ik ben verklempt. De volgende grote mijlpaal is een cool miljoen – dus als je de nieuwsbrief leuk vindt, stuur deze dan door naar vrienden, die zich hier kunnen aanmelden.

Op naar deze week. Ik heb een map in mijn NYT Cooking-receptendoos met gerechten die ik heb gevonden uit de archieven die ik wil proberen. Een daarvan is de penne hieronder, die Amanda Hesser (voormalig voedselschrijver van Times, mede-oprichter van Food52, levende legende) ongeveer 20 jaar geleden schreef en die ik al minstens vijf jaar wilde koken. Ik heb eindelijk gedaan, en het is een klassieker. Laat het me weten als je nog andere edelstenen kent die zich in het zicht verbergen. Ik ben dearemily@nytimes.com.

Groot nieuws: NYT Cooking heeft een Android-app gelanceerd! Het is momenteel beschikbaar voor telefoons (geen tablets) en u kunt het hier downloaden. (En als u een iPhone-gebruiker bent maar onze iOS-app niet hebt, kunt u die hier downloaden.) Ten slotte zal mijn collega Kim Severson in gesprek zijn met Rachael Ray tijdens een Times-evenement op de New School hier in New York. Kim is geweldig en hilarisch, en je zult je persoonlijk in haar charme willen koesteren. Gebruik de code FOOD bij het afrekenen voor $ 10 korting op de ticketprijs.

Hier zijn vijf gerechten voor de week:

1. Penne Met Geroosterde Kerstomaten

O.K., dit recept is geweldig. Ik heb het deze week gemaakt en heb het warm, kamertemperatuur en koud gegeten, en het is schokkend goed hoe dan ook, rijk en sappig met een koperachtige cherrytomatesmaak. Ik verdubbelde het recept om vier porties hoofdgerecht te krijgen, maar ik verdubbelde de olie niet volledig (ik gebruikte 1/2 kop); de broodkruimels mogen niet worden ingeblikt (sla ze over als je geen zelfgemaakte producten hebt of zoiets als rondscharrelen); en de tomaten duurden een paar minuten langer in de oven om mijn gewenste niveau van burstness te bereiken.

2. Scampi met plaatgarnalen

Melissa Clark schreef deze week een geweldig verhaal over wat voor soort garnalen je moet kopen en eten (en, het gevolg, welke je niet zou moeten), en ze schreef dit heerlijke recept om erbij te horen. Eén commentator stelde voor meer knoflook toe te voegen, en ik zeg: doe het, leef je leven. Serveer met een stokbrood en gestoomde broccoli.

3. Thais geïnspireerde kokoskippenborsten met groenten

Dit recept vermijdt de valkuilen van andere kipfiletgerechten zonder botten – droogheid, taaiheid, algemeen verdriet – door de kip te koken in een zacht kokend melkbad. Dit is een beetje meer bereid dan we gewoonlijk doen op een doordeweekse avond, maar als je snel bent, kun je het doen terwijl de kip in stap 1 kookt, en dan zijn je groenten en eiwitten beide bedekt: je hoeft alleen maak een pot rijst om te serveren. Het is het waard. Verhoog de hoeveelheid groene bonen als je wilt.

4. Tostones (gebakken groene plantains)

Gebakken aardappelen zijn geweldig, maar het zijn geen gefrituurde groene plantains, wat misschien wel het lekkerste gefrituurde zetmeel is dat je snel thuis kunt maken. Een deel van deze heerlijkheid is afgeleid van tweemaal frituren: eerst in stukjes, vervolgens ingeslagen. Tostones zijn waanzinnig goed naast kip, rundvlees, varkensvlees of zeevruchten, maar om dit na het werk snel te houden, zou ik persoonlijk eten met rijst, garlicky bonen en een gebakken ei er bovenop.

5. Kikkererwten met babyspinazie

Dit zeer eenvoudige vegetarische recept viel me op vanwege de 881 vijfsterrenbeoordelingen. Zie het als een nieuw nietje, een om in de rotatie te werken: je zou het kunnen eten over pasta, farro, rijst, toast, couscous, ik zou kunnen doorgaan. Ik zou gemalen komijn gebruiken in plaats van zaden te roosteren en te malen – gebruik iets meer dan een theelepel.

Check out:  Top benefits of walnut

Tagged : # #

Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *